Διαδρομή

Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
Διαδρομή. Έργα από τη Μόνιμη Συλλογή

Εγκαίνια: 20 Δεκεμβρίου, 20:00 - 22:00
Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού

Αν η διαδρομή του ταξιδιώτη μετρά χιλιόμετρα, η διαδρομή ενός Μουσείου μετρά έργα.


Tο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης, με την έκθεση «Διαδρομή» επιχείρισε να αναμετρηθεί με το παρελθόν για να μπορέσει να οργανώσει το μέλλον του, με τις εκατοντάδες παραγωγές – εκθέσεις του και βέβαια με τα έργα της συλλογής του.

Η διαδρομή μετρά 22 χρόνια και πάνω από 600 έργα. Μία μόνιμη συλλογή από τις πλουσιότερες και εγκυρότερες στον τόπο μας.

Ένα μέρος της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης εγκαινιάστηκε την Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου. Μαζί και τα πιο πρόσφατα αποκτήματα του Μουσείου της πόλης μας 15 ιστορικά έργα της Άσπας Στασινοπούλου αλλά και μία καινούρια δωρεά από την Ρένα Παπασπύρου.

Το σύνολο των έργων της έκθεσης «Διαδρομή» περιελάμβανε ενδεικτικά όλες τις τάσεις της σύγχρονης τέχνης όπως εξελίχτηκε τα τελευταία 30 χρόνια. Έμφαση και με αφορμή τα νέα αποκτήματα της Άσπας Στασινοπούλου αλλά και τα υπάρχοντα του Λευτέρη Κανακάκι, δόθηκε στην πολιτική τέχνη, τόσο επίκαιρη και ζωντανή στις τρέχουσες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας και οι πολίτες του.

Η διάρκεια της έκθεσης ήταν έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014.


Περφόρμανς με τίτλο:

«Συχνά οι Δεσποινίδες της Αβινιόν έβλεπαν την Τραβιάτα»
Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης ο εικαστικός Άγγελος Σκούρτης παρουσίασε ποιητική – εικαστική περφόρμανς στους χώρους του Μουσείου.